Monday, November 3, 2008

nak bela ke nak seksa??

ish, tengah tension ni.

bagi sesiapa yang nak bela haiwan "as a pet", pleaaasseee follow this rule!

- Ruang yang cukup untuk bergerak
- Makan kena cukup
- Minum pun sama. Binatang ni, tak reti nak mintak kalau lapar. Kalau binatang tu dah besar, lagi banyak la dia makan. budak 10 tahun, tak kan nak makan sama banyak dengan baby 2 bulan kot..consider la
- ha, satu lagi, bagi la binatang tu pasangan. sian kat dia. Kalau tak mampu nak beli satu lagi, lebih baik, jangan la bela.

Huh, tension betul. Tak cukup benda2 tu, dah dikira kita menzalimi binatang la namanya.
Maaf, membebel siket, melepaskan geram

4.21pm
3 November 2008
ikan-nemo.blogspot.com

1 comment:

nawfal_timur said...

haha...ni plak satu kes..haha! bg yang nak bela haiwan tu bela diri sndri dulu bg sehat,hahaha...